Een paar dagen geleden plaatste Stephany Roman een emotioneel bericht op Facebook waarin ze vertelt hoe haar zusje van 13 jaar al jarenlang wordt gepest. Inmiddels staat de teller van dat bericht op 8,5 duizend likes, net zo veel reacties en is het ruim 33.000 keer gedeeld. 

Pestkoppen, ze zitten overal: op school, op de werkvloer, in het verzorgingstehuis. En daarom raakt het ook zoveel mensen. Zijn we van nature wreed? Bioloog Patrick van Veen van Apemanagement bestudeerde pestgedrag bij apen en kijkt hoe dit overeenkomt met dat van mensen. Socioloog Mieke van Stigt werd vroeger zelf gepest en schreef het boek ‘alles over pesten.’ Een gesprek bij Radio EenVandaag. 

De stelling van Vandaag is: heeft u vroeger zelf gepest? En wat had uw gedrag toen kunnen veranderen? Reageer dan!

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Mischa Blok bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @lammert en #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.

audio-play
Apen

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.