Tripoli is druk bezig om de ravage, die het neergestorte vliegtuig veroorzaakte, op te ruimen. Overal liggen wrakstukken van het vliegtuig en verspreid liggen de persoonlijke bezittingen van passagiers. De Libische autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van de crash. Een forensisch team uit Nederland dat is afgereisd begint vandaag, met medewerking van Libische collega's, met het identificeren van de overleden slachtoffers. Vanavond in EenVandaag vertelt verslaggever Bart Hettema over de laatste stand van zaken in Libië.

De 9-jarige Ruben, die als enige de crash overleefde, mag vrijwel zeker zaterdag terug naar Nederland. Het is nog onduidelijk waardoor het vliegtuig is neergestort. Een ooggetuige meldt in de Zuid-Afrikaanse media dat kort voordat het vliegtuig neerstortte deze bomen, gebouwen en voertuigen raakte. Ook was volgens hem het zicht erg slecht.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.