In Utrecht zetten ze deze week druk de puntjes op de i voor de komst van vele duizenden bezoekers voor de Tour de France. 

Wegen moeten geschikt gemaakt worden voor de wielrenners, hekken worden neergezet om de toeschouwers in goede banen te leiden en op verschillende plaatsen in de stad worden podia opgebouwd voor extra festiviteiten. 

En ook het weer is iets om rekening mee te houden: het dreigt zaterdag 35 graden te worden. We spreken met Martijn van Hulsteijn, directeur Tourorganisatie. Hoe bereiden zij zich voor op de voorspelde hittegolf? En hoe wordt de veiligheid van de massa’s toeschouwers tijdens het evenement bewaakt?

Frank Agterberg is de aannemer die deze week druk is met allerlei werkzaamheden ter voorbereiding van de Tourstart. EenVandaag is een ochtendje met Agterberg mee geweest om te zien hoe het gaat met de laatste loodjes.

audio-play
Serie: Op weg naar de Tourstart in Utrecht

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.