Een meerderheid van de deelnemers aan het EenVandaag Opiniepanel is het eens met de beslissing van de aanklager betaald voetbal van de KNVB om de rode kaart voor AZ-keeper Esteban in te trekken. Bijna tweederde van 15.000 ondervraagden keuren de beslissing van de scheidsrechter gisteren af. Dat blijkt uit een vandaag gehouden onderzoek van het actualiteitenprogramma EenVandaag.

De scheidsrechter had beter een andere oplossing kunnen zoeken, zegt ook een meerderheid. Vinden mensen het kunnen dat de doelman zijn aanvaller twee trappen heeft gegeven. Een kleine meerderheid (53 procent) vindt van niet, maar 73 procent heeft wel begrip voor de emotionele actie.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de wedstrijd overgespeeld wordt op 19 januari, zonder publiek. AZ mag aantreden met elf spelers. Daarnaast krijgt Ajax een boete.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.