De snelheidsverlaging van 130 naar 100 kilometer per uur treft vooral dagelijkse weggebruikers. Zij zijn in meerderheid tégen de verlaging en zeggen ook stug 130 te blijven rijden waar dat kan.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 33.000 leden van het Opiniepanel, waarvan ruim 30.000 automobilisten. Het kabinet besloot in oktober de limiet op snelwegen overdag te verlagen van 130 naar 100 kilometer per uur. Den Haag verwacht hiermee de stikstofuitstoot te beperken en zo de bouw weer op gang te brengen.

'We schieten er letterlijk en figuurlijk niks mee op'

De steun voor de nieuwe snelheidslimiet hangt sterk af van aan wie je het vraagt. Van de mensen die iedere dag de weg op moeten, vindt 61 procent dit een slechte zaak. De meesten daarvan denken dat het onveiliger wordt en ze langer onderweg zijn. Anderen zijn principieel tegen, want 'dit is een maatregel voor de bühne. We schieten er letterlijk en figuurlijk niks mee op en het kost ook nog veel tijd én geld'.

De meeste niet-dagelijkse weggebruikers (56 procent) zijn juist vóór de snelheidsverlaging. Een ondervraagde zegt: "100 is snel genoeg en al helemaal in een klein land als Nederland. Het rustiger rijden zorgt voor betere doorstroom, dus misschien ben je zelfs sneller op je bestemming."

Verschillende weggebruikers vertellen of zij binnenkort 100 gaan rijden. Ook verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen blikt vooruit.

Helft dagelijkse weggebruikers gaat zich niet aan 100 houden

Opvallend is dat bijna de helft van de dagelijkse weggebruikers (46 procent) zich niet zegt te gaan houden aan de nieuwe snelheidslimiet. Een deel moet er simpelweg aan wennen maar veel automobilisten houden uit principe hun voet op het gas. "Als ik een lege linkerbaan zie, blijft het aantrekkelijk om daar gas op te geven als ik haast heb", zegt een panellid.

Of automobilisten zich uiteindelijk laten afremmen, hangt af van de handhaving op de nieuwe snelheid. Veel van hen vertrouwen op apps die hen waarschuwen als zij harder rijden dan 100. "Ik zal altijd harder dan 100 rijden, behalve als Flitsmeister een mobiele flitser aangeeft." Weggebruikers die zo'n app niet gebruiken, blijven stug doorrijden tot de stapel boetes op de mat te hoog wordt.

Lees ook

Trajectcontroles op alle snelwegen

De vraag is of de overheid genoeg middelen heeft om te handhaven op de nieuwe snelheid. GroenLinks opperde trajectcontroles op alle snelwegen om daarvoor te zorgen. De meeste ondervraagden (58 procent) denken ook dat dit de meest effectieve manier is. "Zonder trajectcontroles heeft deze regel überhaupt geen zin en komen de Mercedessen en Audi's je voorbij alsof je stilstaat."

Een ander voorstel van GroenLinks is om de verlaging ook 's nachts in te voeren. De overheid houdt tussen 7 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends wel vast aan 130 kilometer per uur waar dat kan. Het idee van GroenLinks kan op weinig bijval rekenen van mensen in het land. 64 procent van alle ondervraagden, dus ook niet-automobilisten, vinden het 'een goed compromis voor de snelheidsverlaging overdag'.

Lees ook

Joyce Boverhuis presenteert de uitslagen van het onderzoek.
info

Over dit onderzoek

Het onderzoek is gehouden tussen 3 en 5 maart 2020. Aan het onderzoek deden 33.136 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee, waarvan 30.012 een geldig rijbewijs hebben. Het onderzoek is na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Het Opiniepanel bestaat uit ruim 65.000 leden. Panelleden krijgen ongeveer een keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen.

Lees ook