Een Malieveld vol met stakende scholieren voor een beter klimaat: dat is niet zo gek. Jongeren maken zich drukker om het klimaat dan ouderen.

Zes op de tien (61 procent) jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar maken zich zorgen om de gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering voor Nederland, blijkt uit cijfers van het EenVandaag Opiniepanel. Ze noemen vooral de stijgende zeespiegel en daarnaast is er ook angst voor overstromingen.

Lees ook

Zorgen over zeespiegel

"We leven onder zeeniveau dus vul zelf maar in. Wij zijn een land dat erg kwetsbaar is door de hoeveelheid water in ons land", zegt een deelnemer aan het onderzoek. Ook maken de jonge deelnemers zich zorgen over de steeds extremere weersomstandigheden.

Bloemlezing
Bron: EenVandaag Opiniepanel
De meest genoemde 'klimaatzorgen' van jonge mensen (18-35)

Oudere deelnemers maken zich minder zorgen over de gevolgen van de klimaatverandering, zo blijkt uit het onderzoek. Het verschil is dat jonge mensen zich vooral zorgen maken over de planeet, terwijl ouderen zich meer druk maken over de vraag wie alle klimaatmaatregelen gaan betalen.

Opiniepanel zorgen klimaatverandering
Bron: EenVandaag Opiniepanel
Het verschil tussen jong en oud als het gaat om klimaatverandering.

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.