De geluksvogeltjes van de C1000 zijn de populairste Oranje-gadget van dit EK. In een verkiezing van EenVandaag onder 22.000 mensen krijgen de oranje vogeltjes de meeste stemmen (28 procent). Op de tweede plaats eindigt het rugnummershirt van Heineken. De V-dress van Bavaria staat op de derde plaats. Andere EK-gadgets die het goed doen zijn de Gijp-vogel van het Kruidvat en de Panini-plaatjes van de Albert Heijn.

De geluksvogeltjes scoren dubbel, want ook het liedje dat bij de campagne hoort is favoriet. ‘Ben je ook voor Nederland’ van Wolter Kroes, Yes-R en Ernst-Daniel Smid is door de deelnemers gekozen tot de EK-hit van 2012. Het liedje kreeg maar liefst 45 procent van de uitgebrachte stemmen. In deze verkiezing eindigen Johan Derksen en Wilfred Genee als tweede met ‘Nederland is helemaal Oranje’. René Froger legt beslag op de derde plaats met ‘Samen’, en laat daarmee Armin van Buren net achter zich.

Meer uitslagen van het EK-onderzoek vindt u hier.

Over het onderzoek

Aan het onderzoek deden 22.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Het onderzoek had plaats van 4 tot en met 7 juni 2012.

Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag Opiniepanel zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2010.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.