Een Zweedse moeder die haar dochter van 4 bijna geen suiker meer geeft gaat viral. Niet omdat mensen het zielig vinden voor het kind, maar omdat het gedrag van haar kind zo sterk veranderd is. De dochter van Anna Larson hield erg van snoep, maar die suikerverslaving liep helemaal uit de hand. 

Ze at geen gewoon eten meer maar wilde alleen maar zoetigheden. De bom barstte toen haar dochtertje een woedeaanval kreeg omdat ze geen snoepjes kreeg toen ze er om vroeg. De moeder besloot in te grijpen en haar kind helemaal geen suiker meer te geven.

Al na enkele dagen was er zichtbaar resultaat. "Ze was veel kalmer en minder humeurig, ze viel 's avonds veel sneller in slaap", merkte Larsson op. "Bovendien wilde ze niet de hele tijd televisie kijken zoals gewoonlijk maar wilde ze echt dingen ondernemen." En eten dat haar dochtertje een week eerder nog steevast weigerde, vond ze nu ineens 'erg lekker'.

De moeder zette haar bevindingen op Facebook en ging daar al snel viral mee. Inmiddels heeft ze in Zweden TV-interviews gegeven en is ze nu ook internationaal in het nieuws, onder meer bij de BBC.

Niet iedereen is het met haar opvoedtechniek eens, sommigen vinden het te extreem om kinderen helemaal geen suiker meer te geven. Maar Larsson benadrukt dat ze nog wel suiker eten, maar simpelweg niet meer iedere dag.

"Indien jouw kind erg verlangt naar zoetigheden, dan heeft het hulp nodig. Het kind kan daar niet zelf voor instaan, dus is het aan de ouders om in te grijpen. Het is niet de bedoeling dat we hen snoepjes geven zodat ze zich koest houden in de supermarkt", besluit Larsson.