Vandaag wordt er een petitie aangeboden aan het Europees Parlement om de zomertijd af te schaffen. Maar omdat dit niet voor komende zaterdag gaat gebeuren, publiceert de website van de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws alvast wat tips om de invoering van de zomertijd makkelijker te laten verlopen. Sommige mensen hebben er namelijk nu eenmaal veel last van om weer in het goede ritme te komen als de klok een uur vooruit gaat.  

Een paar tips uit het lijstje:

- Probeer voldoende te slapen de komende dagen voordat de klok een uur vooruit gaat. Maak een slaapschema voor jezelf en hou je daaraan, ook nadat de klok is verzet.

- Doe het rustig aan met koffie en alcohol, want dit kan een invloed hebben op je slaapritme.

- Zorg dat je voldoende zon ziet. Dit helpt enorm bij het aanpassen van je biologische klok aan het nieuwe uur. Eet je ontbijt dus dicht bij een raam of maak 's ochtends meteen een korte wandeling.

En tot slot:

- Gun jezelf de tijd om aan te passen. De meeste mensen hebben 2 dagen nodig

Gun jezelf en je lichaam dus de tijd om aaan te passen, en plan bijvoorbeeld geen belangrijke vergaderingen op het werk in de eerste dagen na de switch.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.