Was de miljoenenroof op de hotelkamer van Kim Kardashian begin deze week een 'inside job'? Dat is wat verschillende media nu melden, met verschillende theorieën over de motieven.

Zo zegt een anonieme beveiligingsexpert dat in Parijs ‘fout op fout is gestapeld, maar dat er in dit geval zóveel fouten zijn gemaakt dat het ongeloofwaardig is geworden’. Bovendien heeft, behalve de nachtportier, niemand de overvallers gezien en wordt het verdacht gevonden dat Kim helemaal alleen in haar kamer was, zonder haar kinderen North en Saint, die ze normaal gesproken nooit alleen laat. Het feit dat haar man Kanye West eerder dit jaar twitterde een schuld van 53 miljoen dollar te hebben, voedt het idee dat alles in scène is gezet. Net als het opvallend pronken met haar juwelen (waaronder een ring van 4 miljoen dollar) een dag voor de overval.

The Daily Mail heeft een andere theorie: de Duitse bodyguard van Kim Kardashian blijkt namelijk tien weken geleden het faillissement voor zijn beveiligingsbedrijf te hebben aangevraagd bij de Duitse rechtbank. Hij was op het moment van de overval, waarbij voor meer dan tien miljoen werd buitgemaakt, niet bij Kim Kardashian maar in een nachtclub met haar zus en moeder. Hun theorie is dat hij vrienden heeft getipt.