“Vandaag hebben wij toch nog onverwacht afscheid moeten nemen van onze aller, allerliefste Koos”, schrijft Joke Alberts op Facebook. De Nederlandse zanger Koos Alberts is op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van blaaskanker.

Joke Alberts schrijft in het bericht dat hij in het bijzijn van zijn kinderen, kleinkinderen en familie is overleden. “Dankbaar voor de grote liefde die we van hem mochten ontvangen en trots op de sportman en artiest die hij hart en nieren was”, schrijft zijn echtgenote. 

'Ik verscheurde je foto' was de titel van een van zijn grootste hits, evenals 'Zijn het je ogen' en 'Gisteren heeft zij mij verlaten'. In 1984 domineerden maar liefst drie nummers van Alberts twee weken in de top 10 van de Nationale Hitparade. 

Bekijk hieronder Koos Alberts bij de Tros: 

Ongeluk

Op 29 oktober 1987 krijgt de zanger een zeer ernstig auto-ongeluk. Ondanks dat hij enige tijd klinisch dood is verklaard, overleeft Alberts het ongeluk. Hij belandt in een rolstoel als gevolg van een dwarslaesie. Sinds het ongeluk heeft hij nog maar één functionerende stemband. 

Toch ging Alberts onverschrokken door: hij is in 1989 weer zingend op de televisie. Ondanks merkbare schade aan zijn stem, blijft hij enorm populair. Zijn comeback tour was een immens succes en in 1991 verschijnt een nieuw album. 

'Gevochten om deze wedstrijd te winnen'

De laatste jaren bleven hits van voormalig formaat uit. In de zomer van 2018 maakte Alberts bekend dat er blaaskanker bij hem is geconstateerd. Hij onderging operaties en chemotherapie. “Onze grote kanjer die de afgelopen vijf weken heeft gevochten om deze wedstrijd te winnen”, schrijft Joke Alberts. Koos en Joke zijn meer dan veertig jaar getrouwd geweest. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.