Het is volgende maand precies 20 jaar geleden dat Princess Diana omkwam bij een auto ongeluk in Parijs. En voor het eerst spreken haar beide zoons, Prince William en Prince Harry, heel uitgebreid en openhartig over hun moeder in een speciale documentaire die vanavond wordt uitgezonden op ITV.

Ze waren nog kinderen destijds en vooral hun herinnering aan het laatste gesprek met hun moeder komt bij veel mensen die de documentaire al gezien hebben hard binnen. Het was een telefoongesprek, maar de beide jongens wilden het kort houden en kapten haar af omdat ze met hun neefjes wilden spelen. Het is iets dat hen tot de dag van vandaag achtervolgt:

'I have to deal with that for the rest of my life,' zegt Prince Harry nu over dat besluit.

Als ze hadden geweten dat het het allerlaatste gesprek met hun moeder zou zijn, hoe anders was het dan geweest. Hij voegt er aan toe: “Dit is voor het eerst dat wij beiden over onze moeder een interview geven. Het was te moeilijk voor ons tot nu om dat te doen, en het is nog steeds moeilijk”.

Het interview wordt door Britse royaltykenners het meest opzienbarende interview genoemd sinds Diana in 1995 toegaf een affaire te hebben.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.