Oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers van de provincie Noord-Holland is al anderhalf jaar onderwerp van onderzoek van het Openbaar Ministerie. Hij wordt er van verdacht steekpenningen te hebben aangenomen. In ruil daarvoor zou hij megalomane bouwprojecten willen realiseren. Maar wie is hij? We spreken met bestuurders die op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau met Hooijmaijers te maken hebben gehad. Onder andere met Sybilla Dekker die met Hooijmaijers te maken kreeg in haar rol als minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en met Bart Heller, oud-gedeputeerde voor GroenLinks in de provincie Noord-Holland.

Wij hebben veel archiefmateriaal mogen gebruiken van Nova (2001), RTV Noord-Holland (2005-2010) en AT5 (2000). Door een technische fout zijn alle archieftitels tijdens de uitzending niet uitgezonden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.