De spanning in Oekraïne is om te snijden. Zelfs nu er wegens onderhandelingen een staakt-het-vuren is tussen ordetroepen en demonstranten, is de vrees voor een escalatie in het land groot. Inzet van de demonstraties is aansluiting bij Europa, terwijl regeringsleider Janoekovitsj kiest voor een Russische samenwerking.

De demonstraties duren al weken, maar werden de afgelopen dagen steeds gewelddadiger. Er vielen twee doden en veel demonstranten en ordetroepen raakten gewond.De oppositie wordt aangevoerd door Oekraïense bokser Klytsjko. Inmiddels een televisiepersoonlijkheid in Duitsland, maar een held voor het volk in Oekraïne.

Vanavond in EenVandaag een portret van Klytsjko. Waarom werd juist deze man oppositieleider? Hier spreken we onder andere over met Elena Oranskaia, een Oekraïnse in Nederland, die uitlegt waarom Klytsjko een volksheld is. En we gaan in gesprek met Rinze van der Meer, secretaris Prof Boksen Nederland (PBN), die Klytsjko een paar keer ontmoet heeft. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.