59.611.678 Amerikanen brachten hun stem uit op Donald Trump, de nieuwe president van de Verenigde Staten. Het is inmiddels duidelijk dat het niet alleen de ‘white trash’ is die Republikeins stemde. Wie stemden nog meer op Trump? 

Niet alleen laagopgeleide, blanke stemmers van middelbare leeftijd stemden op de Republikeinse kandidaat. Ten opzichte van de vorige verkiezingen stemden meer hoogopgeleide kiezers Republikeins. En hoewel de meeste jongere kiezers op Clinton stemden, is het aantal jongeren voor Trump kozen toch aanzienlijk gestegen.

In EenVandaag een gesprek met Renee Nielsen van de Republicans Abroad. Nielsen licht toe hoe wij in Europa en Nederland tegen de Trump kiezer aankijken en dat dat beeld vertekend is. Ook een gesprek met Willem Post. In zijn boek De Spiegel van Amerika dat net verschenen is, gaat hij op zoek naar de verklaring voor de revolte tegen de gevestigde orde.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.