De Britse komiek Eddie Izzard treedt zaterdag 21 april weer op in Nederland. De man, die over de hele wereld optreedt in grote stadions zoals O2, Wembley en Madison Square Garden, gaat zijn nieuwe show uitproberen in het poppodium De Effenaar in Eindhoven, voor slechts enkele tientallen toeschouwers.

Izzard werd eerder door EenVandaag-verslaggever Sander ’t Sas uitvoerig geportretteerd, inmiddels bijna negen jaar geleden:

Engelse komiek Eddie Izzard in Nederland

Izzard kreeg vooral bekendheid met zijn show ‘Dress to Kill’ en valt op door zijn flamboyante verschijning, soms als travestiet. Ook speelt hij in films als ‘Valkyre’. Op 27 juli 2009, start Izzard met een zeven weken durende marathon door het Verenigd Koninkrijk om geld in te zamelen voor Sport Relief. Hij rende 43 marathons in 51 dagenVoor de Sport Relief editie van 2016 liep Izzard 27 marathons in 27 dagen.

En gelukkig spreekt Eddie al een behoorlijk mondje Nederlands:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.