Roest aan je auto, dat klinkt misschien als iets van 20 jaar geleden, maar ondanks alle innovatie kunnen automakers nog steeds geen roestvrije auto’s maken. Toch roest de ene auto meer dan de andere.

De Britse site Cazana.com zette een lijst online met daarop de auto’s die de meeste roestwaarschuwingen kregen tijdens APK-keuringen.

Dat zijn niet meteen de auto’s waar je het van zou verwachten. Volgens veel mensen zouden offroad terreinwagens het meeste roesten, omdat ze veel meer blootgesteld zijn aan de elementen dan de typische stadsauto. Ook Franse auto’s zouden volgens veel meer roesten dan andere. Maar volgens Cazana zijn vier van de vijf meest roestgevoelige auto’s modellen vooral de populaire modellen in grote steden en voorsteden, zoals de Opel Corsa en VW Polo. De roest bestaat behalve door regen bojvoorbeeld ook door strooizout.

Dit is de top 10:

  1. Ford Fiesta
  2. Opel (Vauxhall) Corsa
  3. Range Rover Sport
  4. Ford StreetKa
  5. Toyota RAV4
  6. Jeep Wrangler
  7. Volkswagen Polo
  8. Mini hatchback
  9. Ford Ka
  10. Fiat Grande Punto

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.