Voor de Grieken hangt alles af van de uitslag van het referendum van aankomende zondag. President Tsipras heeft gisteravond in een tv toespraak zijn lot eraan verbonden. Als de Grieken ‘Ja’ stemmen dreigt hij met opstappen. Als de Grieken ‘Nee’ stemmen heeft Griekenland volgens hem een sterkere positie aan de onderhandelingstafel.

Veel Grieken weten niet wat ze moeten stemmen en wat de directe gevolgen zijn van hun stemkeuze. Ze zijn daarvoor aangewezen op de Griekse media. Maar die zijn alles behalve onafhankelijk. De meeste Griekse tv-zenders geven een eenzijdig beeld en zijn niet objectief omdat ze in handen zijn van oligarchen die nauwe banden hebben met de voorgaande regeringen. 

Eenvandaag spreekt met Sia Kossioni, een van de bekendste tv- presentatoren van Griekenland, over hoe haar zender Skai het Griekse volk informeert en hoe zij denkt over de huidige ontwikkelingen in Griekenland.

En we spreken met nieuws-blogger Joanna Panagiotopoulou. Zij probeert voor de Grieken en de internationale media de nieuwsontwikkelingen van een gebalanceerde, neutrale context te voorzien. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.