Sarah Palin en Joe Biden, de beide vice-presidenten, gaan vanavond met elkaar in debat. Je zou bijna kunnen zeggen dat de opwinding daarover in Amerika groter is dan bij het eerste debat tussen de presidentiële kandidaten. Want hoewel ook Joe Biden bekend staat om zijn uitglijders zo af en toe, is men vooral benieuwd naar de kunsten van Sarah Palin. Mevrouw Palin zit al een aantal dagen op ‘debate-bootcamp’ op de ranch van John McCain in Arizona. Dat lijkt nodig. Nadat ze aanvankelijk in sloeg als een bom met haar toespraak op de Republikeinse conventie, heeft ze namelijk niet veel indruk gemaakt met haar eerste tv-interviews.

Hier een aardige montage van haar mindere momenten:

Het is vooral haar gebrekkige ervaring met buitelands beleid dat naar voren komt. Nu heeft ze dat zelf ook lekker aangezwengeld door te zeggen dat je ‘vanuit Alaska –de staat waar ze woont- Rusland kunt zien liggen’. Koren op de molen van de journalisten hier. CNN bezocht de enige plek in Alaska waar je Rusland kunt zien liggen. Sarah Palin was daar nog nooit geweest:

Het aantal Sarah Palin imitators neemt ook met de dag toe. Youtube staat er vol mee. Maar Tina Fey in Saturday Night Live blijft de onbetwiste winnaar. Kijk hier naar haar optreden van afgelopen zaterdag.

Ik ga het vice-president debat zo kijken met een aantal vrouwen uit Canton. Onze focus: Sarah Palin. Hun oordeel kunt u na het debat zien op deze site. Hier alvast een voorproefje van Woopi Goldberg en de andere dames in het ochtendprogramma 'The View':

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.