Donderdag meldden Argentijnse kranten zijn overlijden: Jorge Zorreguieta. Maar het bericht bleek niet te kloppen. Wel verbleef de vader van koningin Máxima deze week in het ziekenhuis, hij zou aan leukemie lijden.

De toestand van de 86-jarige Zorreguieta is al lange tijd ernstig. Hoe leeft het mogelijke overlijden van Jorge Zorreguieta in Argentinië? En wat doen we in Nederland als hij sterft? Gaat de Koning ook naar Argentinie als Zorreguieta overlijdt? Zorreguieta is in Nederland altijd omstreden geweest vanwege zijn rol in het regime van de Argentijnse dictator Jorge Videla. 

In EenVandaag een gesprek met Dorine Hermans, schrijfster, historicus en koninklijk huis-kenner. In Argentinië spreken we met een man wiens moeder verdween tijdens het bewind van Videla. Ook spreken we met een Argentijnse journalist over de tweedeling in de maatschappij rond Zorreguieta.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.