De MH370 van Malaysian Airlines, met 239 passagiers, verdween een maand terug van de radar. Van het vliegtuig ontbreekt nog steeds elk spoor. Australische reddingsteams die in de Indische Oceaan op zoek zijn naar het toestel, hebben sinds zondag geen signalen meer opgepikt van de zwarte doos.

Dat heeft Angus Houston, de leider van de reddingsoperatie in het gebied, vanmorgen gemeld.

De MH370 lijkt daarmee de meest raadselachtige verdwijning in de luchtvaartgeschiedenis te worden na het zoekraken van vliegtuigpionier Amelia Earhart, die in 1937 op mysterieuze wijze verdween. Haar verdwijning is wellicht nog enigszins te verklaren doordat ze vloog in een tijd waarin de ruimte niet volhing met satellieten.

Maar dat een vliegtuig anno 2014, in de tijd van ‘Big Data’ zo onvindbaar kan zijn, heeft de afgelopen weken mede geleid tot vele complottheorieën. Het vliegtuig zou gekaapt zijn door terroristen en klaargemaakt als dirty bomb voor een aanslag, een theorie waarmee ook de FBI rekening heeft gehouden, de verdwijning zou onderdeel zijn geweest van verzekeringsfraude dan wel een reclamestunt en het vliegtuig zou via de Bermuda-Driehoek in een andere dimensie zijn beland of gekaapt door buitenaardse wezens. 

Nu na weken eindelijk meer -en juiste- informatie naar buiten komt, wordt duidelijk dat het vliegtuig ergens in de Indische Oceaan moet liggen. De tijd begint echter te dringen in de zoektocht naar het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines. De batterij in de zwarte doos van het toestel gaat ongeveer een maand mee. 

EenVandaag spreekt hierover met vliegenier Benno Baksteen en luchtvaartdeskundige Joris Melkert van de TU Delft. Ook hun gedachten vlogen de afgelopen maand, afhankelijk van de brokjes informatie die werden vrijgegeven, verschillende kanten op.

Angus Houstan van het reddingsteam gaf vanmorgen ook aan dat besloten is om geen onderzeeër uit te laten varen tot nieuwe signalen zijn opgepikt. Volgens Angus zijn deze nodig om gericht te kunnen zoeken naar het toestel.