Candy Theunissen (31) sleept het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen voor de rechter. Ze wil schadevergoeding omdat het ziekenhuis in 2003 de slechte implantaten van PIP gebruikte bij haar borstvergroting. Theunissen is ernstig ziek geworden van de lekkende borstimplantaten.

De fabrikant van deze implantaten gebruikte industriële siliconengel in plaats van medische siliconengel. De kwaliteit van de PIP-implantaten was zo slecht dat ze makkelijk scheurden. Ook zonder scheuren kwam de schadelijke siliconengel soms in het lichaam van de draagsters. De implantaten bleken namelijk te ‘zweten’.

Binnenkort buigt de rechtbank Limburg zich voor het eerst over de dagvaarding die Theunissen heeft ingediend. De vrouw schat de schade die zij opliep op ruim 800.000 euro.

'Alles deed pijn'

,,Ik ben al jarenlang ziek. Ik heb drie jaar in het ziekenhuis gelegen. Het begon met darmklachten en op gegeven moment kon ik helemaal niet meer bewegen. Alles deed pijn. Ik ben 35 kilo afgevallen.Ik woog op mijn slechtst nog maar 33 kilo. Mijn specialist heeft uiteindelijk vastgesteld dat dit komt door de siliconen, het zogeheten ASIA-syndroom.’’

Het zuurst vindt Theunissen nog dat ze destijds haar arts gevraagd had om zoutwaterimplantaten. Maar die gaf toen aan dat de PIP-implantaten het beste waren.

Reactie Zuyderland Medisch Centrum 

Zuyderland Medisch Centrum wil niet inhoudelijk reageren op de situatie omdat de rechter nog moet oordelen. 

Kijk hier eerdere reportages over de PIP-implantaten: 

PIP-slachtoffers twijfelen aan rapport

Borstimplantaten met siliconen zijn risico

'Laat je borstimplantaten weghalen'