Voormalig CDA-Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier heeft kritiek op de samenwerking in Limburg van het CDA met de PVV. In die provincie wordt volgende week een nieuw bestuur geïnstalleerd, dat bestaat uit VVD, CDA, Forum voor Democratie en de PVV.

Ferrier was in 2010 fel tegen de samenwerking van haar partij met de PVV in het eerste kabinet-Rutte.

'Men leert niet van het verleden'

In Radio EenVandaag wees ze erop dat de samenwerking met de PVV toen al na 2 jaar op een mislukking is uitgelopen: "Ik vind het onbegrijpelijk dat men niet leert van het verleden. De samenwerking met de PVV is op een mislukking uitgelopen en nu gaat men weer die weg op."

Ferrier zegt geen problemen te hebben met partijen als PVV of Forum voor Democratie, maar is het niet eens met hun standpunten. "PVV en Forum leggen de vinger op de gevoelige plek, maar de oplossingen die zij bieden zijn niet oplossingen die bij de christendemocratie passen."

Lees ook

Provincie maakt geen verschil

Volgens Ferrier maakt het niet uit dat het hier om besturen op provinciaal niveau gaat en niet op landelijk niveau. "Je kan zeggen: 'Hier in de provincie horen wij niet echt bij die nationale partijen', maar waarom heb je dan politieke partijen? Je bent toch een nationale partij. Ik voel mij christendemocraat, op welke plek ook. En lokaal verwacht ik die christendemocratische basiswaarden terug te zien. Daarom ben en blijf ik bewust lid van de christendemocratische partij."

Het nieuwe Limburgse provinciebestuur bestaat uit VVD, CDA, PVV en Forum voor Democratie en gaat regeren zonder coalitieakkoord. Het bestuur stelt een programma op hoofdlijnen vast en zoekt daarvoor wisselende meerderheden in het Limburgs Parlement.

Radio-interview: Kathleen Ferrier reageert op de samenwerking van het CDA en de PVV in Limburg.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.