Een van de meest populaire bands van het moment komt uit Zuid-Korea: BTS. De groep heeft ook internationaal veel succes en dat was voor de Verenigde Naties genoeg redenen om ze uit te nodigen voor een toespraak. Want: de VN is er ook voor jonge mensen, is de boodschap.

BTS, ook wel bekend als de Bangtan Boys, is een groep van zeven jongens binnen het genre K-pop. Deze typische Koreaanse popmuziek was lange tijd alleen binnend de landsgrenzen (en in andere delen van Azië) populair, maar BTS breekt inmiddels internationaal door. De groep heeft honderden miljoenen fans en behaalde zelfs al meerdere nummer 1-albums in de VS.

Unicef: 'Jongeren hebben de toekomst'

Unicef regelde dat de mannen de VN mochten toespreken. Waarom? De organisatie vond dat het tijd werd om de jeugd aan te spreken. "Bijna alle regeringsleiders bij de VN zijn boven de 60. De volgende generatie is er niet. Toch is een kwart van de wereldbevolking onder de 25, en zij hebben 100 procent van de toekomst." 

De Koreaanse tieneridolen kwamen met een positief verhaal, met de focus op dat je van jezelf moet houden. Ook spraken ze zich uit tegen pesten en geweld.  

De toespraak gaat viraal: hij werd al 13,3 miljoen keer aangeklikt. In de reacties zijn veel positieve berichten te lezen. "Dat de speech van BTS ervoor zorgt dat zoveel van hun jonge en oudere fans naar een VN-meeting kijken: dat is nog eens een positieve invloed."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.