Vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) lijkt niet te profiteren van de vrachtvliegtuigen die op het overvolle Schiphol worden geweigerd. Deze wijken namelijk allemaal uit naar het buitenland.

Het Limburgse vliegveld hoopte voor het winterseizoen juist nieuwe contracten met grote vrachtvervoerders af te sluiten, maar heeft daarbij een probleem bij de echt zware vliegtuigen. De startbaan mag namelijk niet over de volledige lengte worden gebruikt. Dat is het gevolg van verkeerde berekeningen onder de Milieu Effect Rapportage (MER) die het gebruik van de baan mogelijk moest maken. Door dit verbod kunnen beladen vrachtvliegtuigen met een volle tank kerosine niet starten omdat ze voor de start simpelweg meer dan 2500 meter nodig hebben

Vliegveld als hebbeding

De vrachtbedrijven wijken nu uit naar onder meer Luik, Brussel en Frankfurt waar dat wel mogelijk is. De provincie Limburg, eigenaar van het vliegveld, is in overleg met het ministerie. Tot nu toe is er nog geen oplossing gevonden. Dramatisch voor het verliesgevende MAA aangezien er voor het eerst een kans was om uit de rode cijfers te komen. Volgens Statenlid Andy Rossel van GroenLinks is Vliegveld Maastricht sowieso niet rendabel. De provincie ziet het volgens hem als een “hebbeding” en is financieel in staat het verliesgevende vliegveld nog jaren te financieren.

Laatste 250 meter startbaan ook gebruiken

In de Kamerbrief over deze kwestie schrijft minister Van Nieuwenhuizen gisteren: "Vanuit de provincie en de luchthaven is de urgentie benadrukt om zo spoedig mogelijk duidelijkheid te krijgen. Uiteraard deel ik deze urgentie gelet op de grote economische belangen voor de regio en de luchthaven. Gezamenlijk is geconcludeerd dat naast snelheid ook zorgvuldigheid van cruciaal belang blijft, mede gezien de belangen en zorgen van omwonenden."

Vanwege de eerdere fouten moeten er opnieuw berekeningen komen om te kijken of het vliegveld de laatste 250 meter van de baan ook mag gaan gebruiken. Begin december moet dan duidelijk worden of Vliegveld Maastricht in aanmerking komt voor de nieuwe vergunning waar al een jaar op wordt gewacht.