Virtual reality is steeds meer in ons dagelijks leven terug te vinden: bij de spaarplaatjes met dino’s in de supermarkt, bij het uitzoeken van een auto, als je bij de bank een rekening wilt openen, bij het kijken naar televisieshows of als je je oma een bijzonder kaartje wilt sturen. 

Daarnaast zie je het ook terug in games, de medische wereld en bij de aanpak van diverse mentale stoornissen. Dit zou zo maar het begin kunnen zijn van een heuse virtual reality-revolutie.

In Radio EenVandaag een gesprek met Daan Kip, directeur van VRBase, een verzamelplek voor bedrijven binnen Europa die zich met virtual reality bezig houden. Dat virtual reality ook risico's met zich mee kan brengen, onderstreept UvA-onderzoeker Jeroen Lemmens. Hij wijst er op dat een ideale wereld die je met virtual reality kan scheppen voor verslavingsgevoelige mensen gevaarlijk kan zijn.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.