De Raad van State heeft besloten dat het beroep tegen het onderwater zetten ongeldig is. Dit betekent dat de Hedwigepolder onteigend mag worden door de overheid en uiteindelijk onderwater gezet kan worden.

De procedure voor het onteigenen duurt twee jaar en is juridisch ingewikkeld. 'In die tijd gaan wij naar het Europees Hof voor de rechten van de mens.' Dat zegt Hans Mieras, juridisch adviseur van eigenaar Gery de Cloedt.

'Wij geven nog niet op, het is nog lang niet voorbij', zo vervolgt Mieras. 'Wij gaan ons verzetten tegen deze uitspraak.' De Raad van State laat echter weten dat tegen hun uitspraak niet in beroep kan worden gegaan. De juridisch adviseur laat wel weten het louter juridisch en politiek aan te pakken. 'Het Actiecomité 'Red de Polders' houdt zich bezig met andere acties. Wij gaan het via de juridische weg proberen.'

Mieras liet in een reactie aan EenVandaag weten dat er toch teleurstelling was. 'Na zo'n lang gevecht weer een negatief bericht, dat is voor De Cloedt toch een teleurstelling. Wij hebben echter al zo vaak gehoord dat de polder onderwater moet, we zijn eraan gewend geraakt. De regering heeft ook al twee keer de beslissing teruggedraaid. Wij geven de moed nog niet op.'

Wiki Hedwigepolder

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.