Het gaat slecht in de bouw. Volgens werkgeversorganisatie Bouwend Nederland ziet het er nog somberder uit voor de bouw dan tot nu toe werd aangenomen en lijken alle doemscenario's zich tegelijkertijd te voltrekken. Het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) gaat ervan uit dat in de bouw dit jaar ruim 40.000 arbeidsplaatsen verdwijnen.

Veel gemeenten hebben een bouwstop aangekondigd, omdat ze bang zijn dat nieuwe woningen niet verkocht zullen worden. De woningmarkt zit volledig op slot en ook met de verhuur van bedrijfspanden is het droevig gesteld: veel gebouwen staan leeg.

In EenVandaag een reportage over de gevolgen van de bouwstop, met onder meer directeur Rudy Stroink van bouwontwikkelaar TCN en directeur Wienke Bodewes van ontwikkelaar en belegger Amvest, en een reactie van FNV Bouw.

Verstrekkende gevolgen bouwstop

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.