Een filmpje van een Amerikaanse verpleegkundige werd het afgelopen weekend veel gedeeld. Te zien is hoe ze in haar auto zit na net een nachtdienst te hebben gehad. En ze verbaast zich over hoe mensen omgaan met de heersende griepepidemie. Niemand neemt voorzorgsmaatregelen, terwijl dat volgens haar toch echt van belang is om de epidemie onder de duim te krijgen.

Zo zag ze tijdens haar dienst op de Eerste Hulp, hoe een compleet sportteam een teamgenoot kwam bezoeken zonder hun handen ook maar één keer te wassen. Ook hekelde ze een bezoekster die een pasgeboren baby meenam naar de wachtkamer van de Eerste Hulp. 

‘Wash your filthy hands’

Zoiets is vragen om problemen zegt ze. Want op de Eerste Hulp zitten mensen met griep, ga er dus niet naartoe tenzij het echt uiterst noodzakelijk is. Haar belangrijkste tip is echter: ‘Wash your filthy hands’! Want het virus wordt vooral via die handen waarmee je je neus, mond off ogen aanraakt, verspreid.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.