Eigenlijk wil ze het er niet eens over hebben. Floor heeft het zeldzame EEC-syndroom, maar laat zich daar niet door tegenhouden.

De 18-jarige Floor in 't Veld richt zich liever op haar zangcarrière. Een emotionele vertolking van haar nummer 'Waarom?' in De Wereld Draait Door kreeg in oktober veel aandacht.

Een gekke roze wolk

Floor kwam door Ali B bij de talkshow terecht. Dankzij de Make A Wish-stichting ontmoette ze hem, waarna hij haar spontaan mee besloot te nemen naar Matthijs van Nieuwkerk. Hij wilde laten zien dat iedereen zijn talent kan benutten.

Het was voor Floor een spannend moment: "Op dat moment zit je op een gekke roze wolk." Ze twijfelde of ze wel op televisie moest optreden. "Ik denk dat dat veranderde toen Ali zei: ik ben je coach en nu ga je het gewoon doen. Toen dacht ik: hij heeft gewoon gelijk."

Als 'De Optimist' in Radio EenVandaag vertelt Floor haar verhaal.

Over beperking praten is tijdverspilling

Het optreden heeft al geleid tot verdere stappen in de muziek. "Ik heb al een paar nummers gemaakt in de studio van Ali. Samen met zijn producent en één van zijn rappers heb ik een supertof nummer gemaakt." Wanneer dat uitkomt, weet Floor nog niet. "Ik zie Ali deze week weer, dan zal ik het eens vragen."

Door het EEC-syndroom is Floor blind, heeft ze maar drie vingers en kan ze niet zweten. Ze is een van de twee mensen in Nederland met deze zeldzame aandoening. "Het is te veel om op te noemen," zegt Floor. "maar ik vind het zo'n tijdverspilling om het erover te hebben. Daar gaat het toch niet om? Ik ben gewoon Floor."

Lees ook

'Doe wat je gelukkig maakt'

Floor zet zich in voor Handicap.nl en is een van de gezichten van de campagne 'Iedereen Bijzonder'. Ze hoopt binnenkort ook op scholen haar verhaal te vertellen. "Ik wil een project starten waarbij ik jongeren inspireer om hun hart te volgen. Zoveel mensen hebben kantoorbanen die ze eigenlijk verschrikkelijk vinden, dat is gewoon zonde." Floor vindt dat je moet doen wat je gelukkig maakt.

Ze hoopt ook dat het idee van mensen over 'een beperking' verandert. "Wat ik graag wil bereiken is dat we mensen met een beperking niet als beperkt zien. Eigenlijk heeft iedereen heeft wel iets, en heeft ook iedereen een talent. Ik hoop dat jullie de switch kunnen maken dat wij, mensen met een beperking, niet anders worden gezien dan jullie. Eigenlijk is iedereen hetzelfde."