Een veroordeelde Britse pedofiel wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering van Madeleine McCann. De man, Raymond H., woonde vlakbij het resort waar het Engelse meisje verdween tijdens de vakantie met haar ouders.

Op dit moment wordt de verdachte ondervraagd in Duitsland, waar hij in een ziekenhuis werd behandeld voor kanker. Gisteren besteedde EénVandaag uitgebreid aandacht aan de verdwijning van het meisje, nu twee jaar geleden. Bekijk ook het item van gisteren over de verdwijning van Madeleine McCann.

Een Brits stel, dat de man destijds in Portugal ontmoette, heeft recentelijk alarm geslagen. De pedofiel trok destijds met zijn nu 33-jarige Duitse vrouw en zes kinderen rond in Zuid-Portugal. Hij zou het stel onder meer hebben verteld, dat zigeuners zijn blauwogige, blonde dochtertje wilden kopen. Madeleine was ook blond.

De man, een voormalig visser en kermismedewerker, is drie keer veroordeeld wegens zedendelicten met jonge meisjes. De Britse politie is naar hem op zoek vanwege mogelijke betrokkenheid bij andere zedendelicten. De man stond jarenlang op een lijst van meest gezochte pedofielen.

In de Britse krant The Daily Mirror wordt de pedofiel geciteerd en beweert hij dat hij niets met de zaak Maddie McCann te maken heeft. De dag dat ze verdween, was hij naar eigen zeggen op een markt op 50 kilometer van Praia da Luz. Momenteel ligt hij in een Duits ziekenhuis waar hij wordt behandeld voor kanker.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.