Vanaf volgende week kunt u onder andere kiezen voor deze kandidaat. Wilt u meestemmen en bent u nog geen lid? Meld u dan nu aan bij het EenVandaag Opiniepanel en u krijgt volgende week de enquête Politicus van het Jaar 2011 in uw mailbox.

Uri Rosenthal wordt in 1999 lid van de Eerste Kamer namens de VVD, waar hij sinds 1984 lid van is. In 2005 wordt Rosenthal fractievoorzitter van de Eerste Kamerfractie. Zijn portefeuilles zijn justitie, buitenlandse zaken en defensie.

Na de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 komt VVD als winnaar uit de bus en wordt Rosenthal benoemd als informateur. Later wordt de VVD’er nogmaals als informateur benoemd, dit keer samen met Jacques Wallage.

Rosenthal stelt zich in 2010 beschikbaar als lijsttrekker voor de Eerste Kamer. Zijn lijsttrekkerschap vervalt als hij later dat jaar wordt benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Rutte.

In 2012 bezoekt de VVD’er de 59e Bilderbergconferentie, een geheime en besloten conferentie waar bijvoorbeeld de Koningin ook aanwezig is.