Hilversum probeert met alle macht het eigen uitgaansgebied weer veilig te maken. In de media kwam de afgelopen maanden een stroom van berichten op gang over incidenten in het uitgaansgebied in het weekend, met name in de straat de Groest.

De PVV Kamerfractie meent dat als burgemeester Pieter Broertjes de zaken niet op orde krijgt hij maar op moet stappen Dat leidde tot Kamervragen.. Broertjes vindt intussen dat de berichtgeving over de incidenten 'op hol is geslagen': "We staan zo onder pressure, dat de kans bestaat dat we fouten gaan maken."

Er komt camera toezicht, er zijn particuliere beveiligers ingehuurd, en er is verscherpt horeca beleid op bijvoorbeeld het schenken van alcohol aan jongeren. Kosten: 100.000 euro. Is Hilversum echt een ‘No go area?’

EenVandaag ging zaterdagavond op pad in het uitgaansgebied. Dat jongeren voorbereid zijn, blijkt uit het onderstaande filmpje: sommigen gaan met stiletto-messen op zak op pad.

Uitgaan in Hilversum met mes op zak

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.