In Amerika zijn een TV reporter en haar cameraman live op TV doodgeschoten. De afschuwelijke beelden gaan op dit moment in snel tempo de wereld rond. Het gebeurde tijdens een live interview voor de lokale TV-zender WDBA7 in Bedford County, in de staat Virginia.

Verslaggeefster Alison Parker en cameraman Adam Ward waren net live in de uitzending met een interview toen er duidelijk hoorbaar werd geschoten. ,

'Oh my God', schreeuwt Parker nog, terwijl ze naar de grond duikt en het beeld op zwart gaat. 'Ok, we weten nog niet precies wat er gebeurd is, maar we houden u op de hoogte', aldus een bezorgde collega van de twee in de tv-studio. Inmiddels is duidelijk dat beiden het dus niet hebben overleefd. Een derde persoon (de geïnterviewde) raakte gewond.

2 jongens zijn 3 weken lang 24 uur per dag live te volgen #ssme15

“Wat doet het met jezelf en jouw omgeving als je alles uit je hele leven op internet ‘deelt’ en geen controle meer hebt over wat je wel en niet online plaatst?“, vragen ze zich af bij de VPRO. Daar gaan we vanaf vandaag achter komen, want programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul delen de komende drie weken hun levens 24 uur per dag met iedereen die het maar wil

Al hun bezigheden worden live gestreamd met een camera. Alles wordt bijgehouden, van hun hartslag en alcoholgebruik, tot hoe vaak ze masturberen. Gemiddeld trok het tweetal tot nu toe vandaag zo’n 550 kijkers per uur.

Vandaag zagen we Nicolaas naar de tandarts gaan en het duo met de trein naar Hilversum gaan om daar media te woord te staan. Ze beantwoorden live op camera vragen van kijkers die bijvoorbeeld via twitter tot hun komen. Het is fascinerend om naar te kijken. Je ziet ze zelfs live naar de WC gaan. 

Ook royaltydeskundige Marc van der Linde twittert dat hij vreest dat het verslavend zal zijn. Vooral ‘s avonds en ‘s nachts, twittert hij. Waarom Tim den Besten liet weten vanavond wat spannends voor hem aan te zullen trekken. Want ook in bed zullen we het tweetal krijgen te zien.

Luisteraar sms't naar verkeerde radiostation

Een fragment uit de Coen en Sander Show van Radio 538 wordt veel gedeeld. Gisteren sms'te een vrouw naar het radiostation omdat ze kans wilde maken op een prijs. Wat ze echter niet doorhad was dat ze naar het verkeerde radiostation sms'te. 

Ze had haar sms naar Q-Music moeten sturen waar ze een spel spelen waar luisteraars een geluid moeten raden. Maar haar suggestie wat het geluid kon zijn stuurde ze naar Radio 538. DJ’s Coen en Sander besloten de vrouw te bellen en net te doen alsof ze meedeed aan het spel van dat andere radiostation.

Tjitske Reidinga vertelt wat er allemaal mis is in de wereld

Gisteren was actrice Tjitske Reidinga te gast in Linda’s Zomerweek, de talkshow van haar Gooische Vrouwen collega Linda de Mol. Een vast onderdeel in de gesprekken is een opsomming van dingen die de gast stom vindt. 

Tjitske Reidinga bleek briljant in het zich opwinden over dingen. Zo heeft ze een hekel aan obers die door de knieën gaan, ‘alsof ze je vriend zijn’. En dat ze dan vervolgens bij alle dingen op de kaart erbij vertellen waar het vandaan komt ‘wat interesseert mij dat nou’. 

Maar het allermeest ergert ze zich aan mensen die vinden dat ‘de boel daar beneden’ helemaal kaal moet zijn. En ook dat steekt ze niet onder stoelen of banken. Het fragment wordt vandaag veel gedeeld.