Een filmpje van een Amerikaanse TV-dominee zorgt voor ophef. Niet zozeer vanwege zijn inspirerende preek, maar vooral vanwege het opmerkelijke verzoek aan zijn volgelingen. TV-dominee Jesse Duplantis vraagt hen namelijk om een nieuwe privéjet.

Duplantis is de oprichter van Jesse Duplantis Ministries, een organisatie waarmee hij 'het evangelie van Jezus Christus over de hele wereld wil verkondigen'. En daar heb je dus een vliegtuig voor nodig. Zijn huidige, en inmiddels al derde privéjet, is inmiddels 12 jaar oud en daar kan hij niet zonder te stoppen mee naar verre bestemmingen vliegen. In de onnavolgbare oproep stelt hij dat een nieuwe jet goedkoper is, omdat hij dan geen dure tussenstops meer hoeft te maken. Daarom wil Duplantis een nieuw toestel ter waarde van 54 miljoen dollar. 

'Jezus zou ook niet op een ezel rijden'

Duplantis weet zijn oproep voor zichzelf prima te verdedigen: "Als Jezus andaag de dag nog op aarde zou zijn, dan zou hij ook niet op een ezel rondrijden. Denk daar maar eens over na. Hij zou in een vliegtuig overal het evangelie verspreiden." Of er inmiddels veel gedoneerd is voor Duplantis' vliegtuig is niet bekend.

De dominee krijgt er wél van langs op sociale media. 

Ook eerdere uitspraken van de dominee worden opnieuw onder de aandacht. Zo zei hij geen economy class te kunnen vliegen, om volstrekt religieuze redenen:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.