Het is december en dat betekent dus jaaroverzichten. Het liefst nu al, want de maand december telt bij jaaroverzichten toch nooit mee. En Twitter blijft niet achter. Wat blijkt? We twitterden dit jaar massaal over maatschappelijke onderwerpen en nieuwsgebeurtenissen met veel impact, zoals de aanslagen in Parijs. 

Internationaal waren dit volgens Twitter de drie meest gebruikte hashtags:

#JeSuisParis (n.a.v. de aanslag op Charlie Hebdo)

#PrayForParis (n.a.v. de aanslagen in Parijs op 13 november)

#BlackLivesMatter (n.a.v. politiegeweld in de VS)

Nationaal lijkt Twitter vooral zakelijk te worden gebruikt als je de hashtags moet geloven. De Nederlandse top 3 bestaat uit:

#vacature

#voetbal

#ZZP

Nieuwkomer in de Nederlandse top 10 is #pgbalarm. Wat de oppositie in 2015 niet lukte, wist Twitter wel te bereiken: de problemen rond het persoonsgebonden budget (pgb) aan de kaak stellen. Via de hashtag #pgbalarm kregen gedupeerden de kwestie in de Tweede Kamer terug op de agenda. Alsnog volgde het Kamerdebat over de problemen bij de Sociale Verzekeringsbank.

Carrie Fisher (Star Wars) geeft het beste interview van het jaar

Als je in een Hollywoodfilm speelt moet je rekening houden met veel, heel veel interviews. En dat kan een beetje vervelend worden als je er veel achter elkaar moet doen.

Actrice Carrie Fisher, Princess Leia (nu General Leia) in Star Wars, zit er echter niet mee. Ze is gewoon lekker zichzelf. In een interview met het Amerikaanse ochtendprogramma Good Morning America is ze dat dan ook. Ze heeft haar hond (Gary Fisher) meegenomen, maar ze is bovenal heel eerlijk in haar antwoorden. En grappig. Het begint al goed “Bedankt dat je hier bent. - Ja ik zou echt nergens anders op dit tijdstip willen zijn dan op TV.’) En het wordt alleen maar beter. Zeker als haar leeftijd en lichaamsgewicht aan de orde komen.

Typhoon maakt themasong voor Serious Request 2015

Nog even en Serious Request gaat weer van start, de hulpactie van radiozender 3FM. Dit jaar sluiten de DJ’s zich een week lang zonder eten op in het glazen huis omgeld in te zamelen voor het Rode Kruis. En dan specifiek voor miljoenen jongeren in oorlogs- en conflictgebieden, zoals Syrië en Zuid-Soedan.

Als soort aftrap werd vanmorgen de themasong voor deze editie van Serious Request gelanceerd. Typhoon maakte het nummer met de titel ‘Niet weglopen’.

Het glazen huis van 3FM Serious Request staat dit jaar van 18 tot 24 december in Heerlen. 

Deze Amsterdammer is wel héél blij met het Light festival

In Amsterdam staat deze dagen alles in het teken van het Amsterdam Light Festival. Tientallen gebouwen en grachten zijn versierd met de mooiste verlichting. En het ziet er prachtig uit, maar deze Amsterdammer die door de Belgische TV wordt geïnterviewd bij de speciaal aangelegde kunstijsbaan in de Amstel is wel héél erg enthousiast.