Nausciaa Marbe opent aanval op PvdA in de Telegraaf De column van Telegraaf-columniste Nausciaa Marbe van vandaag wordt veel gedeeld. Ze opent de aanval op het 'eerlijke verhaal' van de PvdA door te stellen dat het helemaal niet eerlijk is.

Ze noemt de gedachtegang van de PvdA dat als de armen niet rijker worden, de rijken maar armer moeten worden antisociaal gedrag. Preken voor eigen parochie natuurlijk in de Telegraaf. Ze noemt het 'vingerwijzen naar vermogens', en in het bijzonder naar ouderen die 'na decennia werk, sparen en huizenbezit wat kapitaal hebben opgebouwd' 'stemmingmakerij van naargeestige proporties'. Ze voorspelt dat deze linkse sentimenten alleen maar zullen groeien, onder andere door toedoen van de Franse econoom Thomas Pikkety, die mondiaal groeiende ongelijkheid tussen mensen met (geërfd) vermogen dat vanzelf groeit en mensen die inkomsten genereren uit arbeid. Een kloof die hij wil oplossen door forse belastingen op hoge inkomens en vermogens. Een bar slecht en ondemocratisch idee, vindt Marbe.

Rusland blockt Facebook en Twitter 

Nadat een aantal weken geleden de populaire Russische versie van Facebook, 'Vkontaktje', al werd overgenomen door de Russische staat, gaat Rusland nu het orginele Facebook én Twitter blokkeren. Dat zegt althans het plaatsvervangend hoofd van de Russische staats mediawaakhond 'Roskamnadzor', dhr. Maxim Ksensov. 'Een dergelijke blokkade lijkt vrijwel onvermijdelijk', zegt hij vandaag tegen een Russische krant. Volgens Ksensov worden gebruikers van buitenlandse social mediasites 'misbruikt' om zich te mengen in binnenlandse aangelegenheden. Omdat Facebook en Twitter niet ingegaan zijn op eisen van de Russische overheid, zullen ze nu geblokkeerd worden. Wetswijzigingen die het mogelijk maken om internet en social media sites makkelijk onder controle te laten komen van de Russische staat werden de afgelopen maanden al aangenomen. 

Tweejarige peuter zingt de blues! 

Wie dacht dat je een bewogen leven moet hebben geleid met veel pijn, drank en drugs om de blues te kunnen zingen, die heeft het mis. Want een tweejarige peuter blijkt de blues gewoon in zijn genen te hebben. Hij speelt er zelfs mondharmonica bij en steelt de harten van menigeen die dit youtube filmpje bekijkt. 

Drone bezorgt champagne

Een landgoedhotel in Californië heeft een nieuw concept bedacht voor rijke mensen die niet meer weten wat ze met hun geld aan moeten. Wie er voor 10.000 dollar per nacht een kamer huurt kan champagne laten bezorgen door een drone. Dat zit echter niet bij de kamerprijs inbegrepen. De prijs van deze bezorgservice hangt namelijk af van het aantal drones dat wordt gebruikt, laat ene hotelmedewerker weten. 10.000 dollar is overigens wel de goedkoopste kamer. Echte rijken huren uiteraard het gehele landgoed met 11 kamers af voor 25.000 dollar per nacht. 

De zomer komt er aan, gelukkig is er een nieuw dieet:

Het is weer mooi weer én de zomervakantie komt eraan, en dat is voor sommigen een stressmoment.  Want dat betekent dat de zwembroek of bikini weer aan moet en er misschien wel een paar kilootjes af moeten. Geen nood, want er is na alle moeilijke dieten nu een simpel recept om de kilo's eraf te laten vliegen. Uit een nieuw Tsjechisch onderzoek onder diabetici, waar The Times over publiceert, blijkt namelijk dat wie tweemaal per dag een flinke maaltijd eet en verder tussendoor niet snoept, meer afvalt dan mensen die hetzelfde aantal calorieën eten, maar dan verdeeld over zes maaltijden per dag. En het gaat niet om een klein verschil, ze vallen maar liefst 60% meer af dan de anderen.  Een goed ontbijt is hierbij een must en je kunt dan zelf kiezen of je vervolgens nog een rijke lunch of een goed diner neemt. Maar dan wel verder de hele dag op een houtje bijten.