Er werd vanmiddag in de tweede Kamer gedebatteerd over het feit dat Minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking een privéjet had gehuurd voor bijna 9000 euro om naar Berlijn te vliegen voor een conferentie over vaccinatie in ontwikkelingslanden. Al de hele week is hier ophef over op de sociale media en de SP had Kamervragen gesteld.

Volgens Ploumen was het de goedkoopste commerciële optie op dat moment. Ze had met het regeringstoestel willen vliegen, maar dat kon niet. Toen had ze een Belgisch militair toestel geregeld, maar dat werd op de vrijdag voor de maandag dat ze zou vliegen gecanceld. En toen was dit de enige mogelijkheid aldus Ploumen vanmiddag in het debat. Gewone lijnvluchten waren ‘agendatechnisch’ niet mogelijk volgens de bewindsvrouw.

Overigens zegt ze er geen gewoonte van te willen maken privéjets in te huren.

99% van de jongeren heeft een smartphone

Maar liefst 99% van de Nederlandse jongeren tussen de 13 en 18 jaar hebben een mobiele telefoon en komen dagelijks met andere digitale media in aanraking, zoals computers. Dat blijkt uit onderzoek van Kennisnet.

Toch gaan ze er niet allemaal hetzelfde mee om. Jongeren met hogere schoolniveaus blijken social media bijvoorbeeld 'slimmer' te gebruiken dan hun laaggeschoolde leeftijdsgenoten. Zo zijn ze eerder geneigd te zoeken naar functionele toepassingen, zoals het kijken van informatieve filmpjes of gebruiken ze de digitale media voor school. 

Jongeren van lagere niveaus doen dat minder. Ook nemen ze meer (gezondheids)risico's. Ze denken bijvoorbeeld minder na over het volume van hun koptelefoon of hun houding bij langdurig computer- of tabletgebruik. Deze groep profiteert volgens Kennisnet onvoldoende van alle mogelijkheden die media bieden voor school. Ze hebben dan ook meer behoefte aan gedigitaliseerd onderwijs.

Alle Michael Jackson hits in 1 acapella lied

Overmorgen is het 6 jaar geleden dat de King of Pop Michale Jackson overleed. Aanleiding voor de youtube-sterren van Pentatonix een speciale acapella mix op te nemen van de grootste hits van Michael Jackson. Ze plaatste het filmpje gisteren en het is inmiddels al anderhalf miljoen keer bekeken.

In zes minuten komen er talloze klassiekers voorbij! Welke herken jij er?

Kind wil niet verjaardagsliedje horen

Niet íeder kind wil dat er Happy Birthday gezongen wordt op hun verjaardag. Een filmpje van een meisje dat hysterisch wordt, omdat haar oom en ouders het verjaardagsliedje willen zingen, wordt veel gedeeld. Het blijkt dat de moeder van het pas 3-jarige meisje nog niet klaar is met het glazuren van de taart, en het meisje wil het liedje pas horen als de taart met kaars wordt gebracht. En niet eerder. Want zo hoort het.