We gloeien nog een beetje na van het bezoek van Obama aan ons land. Obama zwaait naar mensen, Obama stapt uit auto, Obama gaat het World Forum in, Obama gaat naar hotel, over elke voetstap op Nederlandse bodem werd getwitterd.

Daarmee heeft het Rijksmuseum de beste free-publicity ever gekregen. De foto van Obama in het Rijks siert zelfs de voorpagina van de New York Times, twittert directeur Wim Pijbes trots.   

In de toespraak die Obama daar overigens hield, benadrukte hij maar weer eens dat de band tussen Nederland en Amerika heel hecht is. We zijn Amerika's 'closest ally' zo zei hij... maar is dat wel zo? 

Een Deense TV show zette even op een rijtje hoe vaak en in hoeveel landen Obama dit steeds zegt. 

87-jarige man overvallen op begraafplaats

Veel verontwaardiging over een overval op een hoogbejaarde man. De 87-jarige Jo Vlemmix uit Eindhoven bezoekt dagelijks het graf van zijn vrouw. De afgelopen zes jaar miste hij slechts één dag.  

Vorige week zondag werd hij op de begraafplaats hard op zijn hoofd geslagen en beroofd door een jongen van een jaar of 25 met een muts op. Nu durft Vlemmix niet meer naar de begraafplaats te gaan. 

Inmiddels heeft een groep van ex-militairen hem hulp aangeboden. Hij kan nu weer veilig naar het graf van zijn vrouw, onder hun begeleiding. 

#Cockinasock tegen kanker

We hebben al veel acties tegen kanker gezien, maar er is nu een actie die vooral door vrouwen erg gewaardeerd wordt. 

In Groot Britannië maken mannen massaal selfies, slechts gekleed met een sok om hun geslachtsdeel. Deze foto plaatsen ze dan op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #cockinasock. 

Journaliste Grace Dent van The Independent kan maar niet stoppen met kijken... Ze heeft er al honderden bekeken en heeft zich nog nooit zo verbonden gevoeld met de strijd tegen prostaat- en teelbalkanker, aldus Dent. 

Wilders

Ook gaat het nog over Wilders vandaag. Vooral de foto van RTL verslaggever Antoin Peeters van de ellenlange rij voor het politiebureau van Nijmegen gaat veel rond. Daar deden honderden mensen samen met het college van B&W aangifte tegen Wilders. 

Veel mensen verbazen zich over het massale gehoor dat er aan de oproep van het College is gegeven. 'Hysterisch' volgens sommigen, anderen vragen zich af in hoeverre dit een taak is van een College van Burgemeesters en Wethouders. 

Het ingezonden stuk van D66 fractieleider Pechtold in de Volkskrant wordt ook veel gedeeld. Hij protesteert tegen het cordon sanitaire dat de PvdA om de PVV heen heeft gelegd. Hij stelt; 'Gun wilders niet de slachtofferrol die hij wil.' 

En als democraat pur sang zegt hij: 'Als wij voorstellen van de PVV categorisch zouden afwijzen, ontnemen wij hen feitelijk democratische rechten.'

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.