Na Jezus krijgt nu ook Mohammed eindelijk zijn eigen glossy tijdschrift. Het tijdschrift staat volledig in het teken van de islamitische profeet.

De Moslimkrant gaat de glossy maken omdat Mohammed in het Westen  "z'n reputatie niet mee" heeft door "aanhoudende misvattingen en minimale kennis". Van het tijdschrift worden minstens 15.000 exemplaren gedrukt.

Hoofdredacteur Brahim Bourzik hoopt dat het tijdschrift in kiosken, bij Marokkaanse en Turkse winkeliers en bij moskeeën komt te liggen. Het moet 5 tot 6 euro kosten. Het magazine telt 63 pagina's en is volledig in kleur. In juni, een week voor het begin van de ramadan, moet het gepubliceerd worden. Er staan verhalen in over het leven van Mohammed en over de hedendaagse wereld, maar ook "recepten voor een heerlijke maaltijd, uit het leven van de Profeet gegrepen".

Het tijdschrift moet 'sexy' zijn. Ongepast is dat volgens de hoofdredacteur niet. "Mohammed was een sexy man. Hij had zeker negen vrouwen. Om die tevreden te kunnen stellen, moet je wel verdomd sexy zijn. Hij was geniaal. Hij was een geestelijk leider, een huisvader, alles in één. Ik denk dat George Clooney jaloers op hem zou zijn."

Op Twitter veel grappen en vragen. Want komt Mohammed op de cover bijvoorbeeld? Staan er cartoons in? Is er ruimte voor spotprenten? Rianne Meijer hoopt op een rubriek 'Afvallen met Allah'

Pancake day!

Weet je nog niet wat je zult gaan eten zometeen? Dan is het misschien goed te weten dat het vandaag Pancake Day is. Vooral in Engeland wordt dit oude gebruik nog in ere gehouden. Traditioneel is het daar Pancake Day op de dag voor As-woensdag. Het is ontstaan vanuit de traditie om op de avond voordat het vasten begint, de zogeheten Shrove Tuesday,  je helemaal vol te stoppen met alles wat lekker en slecht voor je is. 

Waar men in Engeland braaf pannenkoeken eet, laten we ons hier vollopen met drank en slechte muziek en noemen we het 'vastelaovend'. Mocht je dus niet van carnaval houden, is dit misschien toch een aardig feestelijk alternatief.

Elk Brits nieuwsmedium dat zichzelf een beetje serieus neemt komt dus vandaag met de allerlekkerste pancake-recepten en baktips.

EO zegt sorry voor 'genezen' homo verhaal

De EO heeft eindelijk gereageerd op de ophef rondom een artikel op de jongerensite van de omroep: BEAM. Op die site stond het verhaal te lezen van de 19-jarige Thony uit Goes die zijn homoseksuele leven de rug heeft toegekeerd. In zijn verhaal komt het ene na het andere cliché voorbij dat veel mensen hebben van homo's. Van barbies tot handtassen en van harddrugs tot seksfeesten. Dit stuitte veel homo's tegen de borst omdat het in het artikel overkwam alsof alles homo's zo zouden zijn. Daar zegt de EO nu eindelijk sorry voor.

"Het heftige verhaal van Thony raakte bij veel homoseksuele lezers snaren van afwijzing, vervreemding en verdriet. Dat mag nooit het gevolg zijn van een verhaal, hoe oprecht onze bedoeling ook was. Juist rond het onderwerp homoseksualiteit proberen we zo goed mogelijk de diverse opvattingen een plek te geven, omdat we homoseksuele (christen)jongeren willen bemoedigen volop zichzelf te zijn. Mochten we jou gekwetst hebben, dan spijt ons dat". 

Nou, goedzo. Want veel christelijke jonge homo's die met hun geaardheid worstelen zullen zich totaal niet gesteund hebben gevoeld na het lezen van het verhaal van Thony. En dat betekent vaak niet zomaar een vervelend middagje. Zo ligt het zelfmoordcijfer bij homojongeren bijvoorbeeld 4 tot 5 keer zo hoog als bij heterojongeren, onder andere omdat ze het gevoel hebben 'verkeerd' te zijn. 

Carnavalsgrap wordt niet gewaardeerd

Mocht je nog even helemaal los gaan tijdens carnaval vanavond en een grap uit willen halen, pas dan wel op wat voor grap dat is. De politie in Valkenswaard heeft vannacht een proces-verbaal uitgeschreven nadat vijf jongemannen de voordeur van een vriend hadden gebarricadeerd met onder meer verkeersborden en een mobiele WC. Dat blijkt uit een tweet met foto die de politie Heeze-Leende vannacht verstuurde.

Om de toegang te blokkeren, hadden de vrienden ook fietsen en een afzethek gebruikt. De politie, die de grappenmakers al eerder had gewaarschuwd vanwege baldadig gedrag, kon er niet om lachen. 'Onveilig', luidt het oordeel van de agenten die de mannen bekeurden. Of het nou zo slim is om er vervolgens wel een foto van te twitteren, dat weten we niet, qua copy-cat gedrag. Maar de politie heeft ook een beetje carnaval natuurlijk. Hoe hoog de boete is, vermelden ze er niet bij.