De dag na de gemeenteraadsverkiezingen ontploft de Social Media over de uitspraken en oproep van Geert Wilders tot minder Marokkanen in Nederland.

Verschillende Nederlanders van Marokkaanse afkomst reageerden gisteravond direct op twitter door een foto van zichzelf te posten. Met hun Nederlandse paspoort in hun hand en de tekst '#bornhere'.

Ook werd er een Facebookpagina opgericht, die juist oproept tot meer Marokkanen in Nederland.

De website Upcoming verzamelde op Facebook de tien, in hun ogen, 'meest belachelijke reacties' op de uitspraak van Wilders. De reacties zijn van mensen die Wilders steunen, maar niet echt heel slim overkomen. 

Eén reactie krijgt echter een ereplek, en dat is de anti-Wilders reactie van acteur Thijs Römer. Veel mensen vallen over zijn uitspraak op twitter:

 Opvallend veel PvdA-raadsleden deden vandaag aangifte, maar ook actrice Georgina Verbaan:  

Verder schamen veel mensen zich ervoor Nederlander te zijn. De buitenlandse media berichten namelijk ook volop over de uitspraken van Wilders.

Het Duitse persbureau DPA, vergelijkt Wilders zelfs met nazi-minister van propaganda Joseph Goebbels. 

De vraagstelling aan het publiek herinnert de oosterburen bovendien aan de beroemde Sportpalastrede van Goebbels, waarin hij in 1943 tot een 'totale oorlog' opriep. 

Goebbels stelde het publiek in Berlijn destijds steeds vragen die bevestigend beantwoord dienden te worden. Eén van die vragen was: 'Willen jullie de totale oorlog?'.

Ook opvallend: RTL Nieuws neemt stelling tegen de uitspraken van Wilders door middel van een open brief aan Wilders, door adjunct hoofdredacteur Pieter Klein.

Freek, Susan of Sofie?

Langzaam beginnen de verkiezingstweets plaats te maken voor Wie is de Mol tweets. Vanavond is de finale van dit populaire spelprogramma op tv. Er wordt volop gespeculeerd: Freek, Susan of Sofie? 

Presentator Art Rooijakkers twitterde vanochtend wie zijn opvolger, maar het bleek om een grap te gaan. De link verwees naar een youtube filmpje waarin Art gepersifleerd wordt door Jaap Gunnink. En dat ziet er zo uit.

Verboden fotowedstrijd rond nucleaire top

Aanstaande zaterdag begint de Nuclear Security Summit: een voor Nederlandse begrippen ongekend zwaar beveiligde top rond het voorkomen van nucleair terrorisme. De hele Randstad wordt afgesloten, luchtafweergeschut wordt klaargezet, én het is verboden om tussen zaterdag 22 maart en woensdag 26 maart foto’s te maken in de gemeente Haarlemmermeer.

De Gooi en Eemlander organiseert nu als tegenactie een ‘verboden fotowedstrijd’ en roept mensen op om toch de camera te pakken. “Laat zien hoe de atoomtop zijn stempel drukt op de Randstad. Binnen of buiten de verboden zone, stiekem of open en bloot, met telelens of gewoon van dichtbij”, schrijft de redactie