Gisteren was #fuckdekoning trending, en niet zo'n beetje ook. Dat kwam omdat een anti-zwarte piet activist vervolgd gaat worden wegens het roepen van Fuck de Koning

De Koning zelf heeft inmiddels gereageerd in zijn eigen rubriek in De Wereld Draait Door. 'Het kan hem geen k*t schelen', hij krijgt thuis wel ergere dingen naar zijn hoofd.

Maar ook de Twittergemeenschap slaat terug. Vandaag is 

#levedekoning trending!

Verkiezingen Engeland

Belangrijkste verkiezingen in jaren, ook voor Nederland, want wint Cameron dan komt er een referendum over Europa. De kranten kiezen openlijk partij. The Sun bijvoorbeeld, zet een foto op de voorpagina van Ed Miliband, de leider van Labour, die een sandwich eet. Geen prettig gezicht. Ham en mayo uit zijn mondhoeken, Lekkere tekst eronder, vrij vertaald: zoals hij nu dit broodje ham opvreet, zo zal hij ook het Verenigd Koninkrijk wegschransen.

#JESUISED is trending.

Foto's van etende mensen, nooit prettig, maar alles voor het goede doel.

Verder veel gelach op twitter over een foto van een foutje op een verkiezingsposter van een conservatieve kandidaat. Er stond niet Election Day maar Erection Day…

Nadelen Social Media

Rio Ferdinand, een voetballer van Manchester, verloor vorige week zijn vrouw aan kanker. Ferdinand was in opspraak, een tijd geleden wegens een vermeend racistische uitspraak over een andere voetballer. Doet er niet toe, zijn vrouw is dood. Toch werd hij gepest en uitgescholden en uitgelachen door nogal onbeschaafde gebruikers van Twitter en Facebook.

Maar gelukkig, als tegenwicht:

Ook trending vandaag, vooral op Facebook tienduizenden keren gedeeld:

Een jonge vrouw, genezen van een nare vorm van kanker, Emily Mcdowell, ergerde zich aan de kaarten die ze kreeg. Beterschapskaarten, kaarten om je het beste te wensen, zijn en blijven een heel moeilijk ding. Wat zet je erop? Beterschap wensen aan iemand die waarschijnlijk niet meer beter wordt, sterkte is ook zo afgezaagd. Enfin, zij heeft een serie kaarten gemaakt met wat volgens haar wél passende testen zijn om te sturen aan een doodziek iemand.

Advocaatje leef je nog…

Een advocaat uit Den Haag, Mr. van Daal, schreef een column op een advocatenwebsite met als strekking: ik heb geen smartphone, twitter, internet of ipad, en dat zouden meer mensen moeten doen. Mensen die het wel doen hebben zich dat laten aanpraten door bebaarde hipsters. Enorme hoon op social media is zijn deel:

#digidaal is trending. Maar zelf zal hij het nooit weten, dat ie belachelijk wordt gemaakt.