‘Snoeptomaatjes’ in plaats van pindakaas. Het is weer eens zover. Een discussie over een schoolontbijt.

Lag vorig jaar het Nationaal Schoolontbijt onder vuur vanwege ongezonde ingrediënten als hagelslag en pindakaas, dit keer is het Koningsontbijt aan de beurt dat voor de derde keer wordt gehouden op scholen voorafgaand aan de Koningsspelen.

Ook hier staat door een supermarkt gesponsorde hagelslag op tafel. Maar de pindakaas is verdwenen en er is alleen nog maar volkoren brood en halfvolle melk in plaats van volle.

Toch vinden critici dat ook de jam, hagelslag en zoete zuiveldrank moeten verdwijnen, omdat het ontbijt ‘moddervet en mierzoet’ zou zijn.

De koning en koningin mengen zich niet in de discussie maar benadrukten vanmorgen wel het belang van een goed ontbijt. Zelf doen ze dat elke dag met yoghurt, melk en jus d'orange, zo gaven ze aan. Maxima de jus, Willem-Alexander de melk. ‘Want ik ben een Nederlander’, zo zei de Koning.

Overheid betaalt nog 1,7 miljoen voor 5000 windows XP systemen

Windows XP, het verouderde besturingssysteem van Microsoft, wordt sinds 8 april vorig jaar niet meer ondersteund en geupdate. Toch werkt de Rijksoverheid nog steeds met 5.000 verouderde Windows XP systemen.

Om toch ondersteuning te krijgen betaalt de overheid 1,7 miljoen euro aan Microsoft. Hiervoor krijgen ze nog zes maanden lang ondersteuning. Het zou gaan om systemen die continu draaien en daarom niet zomaar overgezet kunnen worden.

Niet alleen bij de Rijksoverheid zijn nog computers met Windows XP actief, maar ook bij onder andere ziekenhuizen en gemeenten. Vorig jaar kostte dat het onderhoudscontract van Microsoft de Rijksoverheid nog 3 miljoen euro, maar dat ging toen nog om 40.000 computers. Het bedrag voor de resterende 5.000 systemen is hoger omdat er bijna geen bedrijven en instellingen meer zijn die nog Windows XP gebruiken.

Vrouw vraagt 100 mannen op straat of ze met haar naar bed willen

Er gaat weer een video rond van een sociaal experiment op straat. Een jonge, mooie vrouw vraagt dit keer aan 100 wildvreemde mannen op straat of ze met haar naar bed willen, en wel meteen. 30 mannen willen dat wel. Maar 70 procent slaat haar aanbod af. Soms vriendelijk, soms bot en soms met de meest gekke smoezen.

Chinese overheid grijpt in: geen strippers meer op begrafenissen

De Chinese overheid heeft aangekondigd strenger te gaan controleren op een nogal excentriek probleem. In China blijkt het in sommige regio’s populair te zijn om strippers in te zetten op een begrafenis. Dit wordt door de nabestaanden gedaan om op die manier meer publiek te trekken naar de uitvaart. Hoe meer publiek, hoe meer aanzien, is het credo, maar vooral ook omdat een groot publiek meer geluk in het hiernamaals brengt voor de overledene.

Eerder dit jaar gingen foto’s van een striptease danseres op een uitvaart in de stad Handan nog de wereld over. De overheid kondigt nu aan extra politiecontroles te zullen doen bij uitvaarten. Er staat een boete op van 70.000 yen, meer dan 10.0000 euro.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.