Twee weken nadat Mark Zuckerberg nog 'Je Suis Charlie' zei, is Facebook begonnen met het censureren van afbeeldingen van de profeet Mohammed in Turkije. Een vreemde gang van zaken, omdat het statement van Zuckerberg er twee weken geleden niet om loog. "We never let one country or group of people dictate what people can share across the world", zo stelde hij in zijn pleidooi voor vrijheid van meningsuiting. (We zullen nooit 1 land of groep mensen ons laten dicteren wat mensen over de hele wereld kunnen delen). 

Maar Turkije is blijkbaar geen land. Zelfs de veelbesproken Charlie Hebdo tekening wordt nu door Facebook in Turkije gecensureerd. Reden hiervoor is dat Facebook de wet van het land waarin ze actief zijn altijd verplicht zijn te volgen, willen ze niet helemaal offline worden gehaald. Dat was Zuckerberg alleen even vergeten er in zijn statement bij te zetten.

Presentator met ALS neemt afscheid

Al 40 jaar is hij journalist en hij leest sinds 1982 elke avond het avondnieuws. En hij was nog lang niet van plan om te stoppen. Tot vorige week, toen Larry Stogner van de Amerikaanse zender ABC11 op een emotionele manier afscheid nam van zijn kijkers. Larry is 1 van de oudste newsanchors van Amerika en interviewde vele bekenden als Barack Obama, Hillary Clinton en George Bush. Afgelopen zomer deed hij nog mee met de Ice Bucket Challenge, om aandacht te vragen voor de dodelijke ziekte ALS. "Ik wist toen nog niet dat het mijn leven zou veranderen", zegt hij nu. Hij moet namelijk afscheid nemen omdat hij zelf ALS heeft. De video van zijn breekbare afscheid wordt veel gedeeld op social media.

Frozen parodie leraar gaat viral

Weet je nog? Die sneeuwstorm die niet kwam? Scholen aan de oostkust van Amerika hadden zich er goed op voorbereid en veel scholen sloten zelfs de deuren vanwege de verwachte storm. Zo ook de Moses Brown School op Rhode Island. De school had echter een bijzondere manier om ouders en kinderen te informeren over de tijdelijke sluiting van de school. Matt Glendinning, het hoofd van de school had een speciale video gemaakt waarin hij een bijzondere versie van de Disney hit 'Let it Go', uit de tekenfilm 'Frozen' zingt. Hij veranderde 'Let it Go' in 'School is closed' en kan ng een aardig potje zingen ook. Het filmpje is sinds gisteren al meer dan een miljoen keer bekeken.

Meest duidelijke persconferentie ooit uit de sportgeschiedenis

Altijd wat te beleven met American Footballspeler Marshawn 'Beast Mode' Lynch, de running back van de Seattle Seahawks. Nadat hij vorig jaar een flinke boete kreeg omdat hij de pers boycotte heeft hij het nu over een andere boeg gegooid. De 28-jarige American Footballspeler kwam aan de vooravond van de Super Bowl met tegenzin naar de persconferentie en antwoordde er volmondig op alle vragen. Alleen, Lynch bleef steken bij één hardnekkig standaardantwoord, dat hij bij elke vraag herhaalde. En dan bedoelen we ook echt bij élke. "Ik ben hier alleen omdat ik anders een boete krijg" zei hij. Wel 20 keer. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.