Veel verbazing vandaag over een opvallende uitspraak van eurocommissaris Frans Timmermans in Praag. Hij zei daar vanochtend dat er voor de EU “slechts één alternatief is: oorlog”, aldus een verslaggever van The Times of London die bij de toespraak aanwezig was.

Volgens Timmermans is de manier waarop Europa reageert op de migratiecrisis de “grootste bedreiging voor de EU ooit”. De eurocommissaris onderstreept dat landen beter moeten samenwerken als het gaat om grenscontroles. “Migratie hoort bij het leven, maar we moeten die bewegingen samen in goede banen leiden,” zei Timmermans. Op Twitter wordt er echter nogal schamper gereageerd op de vrij grote woorden.

Wilders twittert: Timmermans: als ik mijn vetbetaalde baan verlies is het oorlog! 

Ongelukkig? Verwijder je Facebook account!

Mensen die zich ongelukkig voelen kunnen misschien beter hun Facebookaccount verwijderen. Deens onderzoek toont namelijk aan dat mensen zonder Facebook gelukkiger zijn dan met.

Het Happiness Research Institute in Kopenhagen heeft 1.095 Denen ondervraagd over hun Facebookgedrag. Voor liefst 94 procent van de deelnemers maakt het bezoeken van Facebook deel uit van de dagelijkse routine waarbij 78 procent het sociale netwerk meer dan 30 minuten per dag gebruikt.

Vervolgens werden de deelnemers aan het onderzoek gevraagd hoe sociaal actief ze waren in het 'echte leven' en hoe tevreden ze daar over waren. Daarna werd de groep in tweeën gesplitst waarbij de ene groep gevraagd werd Facebook een week lang niet te gebruiken. Na die week werden weer dezelfde vragen gesteld.

Van de niet-Facebookgebruikers gaf 88 procent aan zichzelf gelukkig te voelen tegenover 81 procent van de deelnemers die het sociale netwerk wel regelmatig bezochten. Ook blijkt dat Facebookgebruikers meer stress (54%) ervaren dan niet-gebruikers (41%). Bovendien gaven de niet-Facebookers aan een rijker sociaal leven te hebben en zich beter te kunnen concentreren.

Olivia Newton John op nummer 1 in Billboard dance chart

Sinds de jaren 80 heeft ze geen hits meer gescoord, maar nu staat Olivia Newton John ineens vanuit het niets op nummer één in de ‘Billboard dance chart’ in Amerika. Met een remix van de oude hit Magic uit de film Xanadu. Door enkele ingrepen ziet ze er nog steeds stralend jong uit en ook haar stem (ook bewerkt?) lijkt nog tip top in orde. Het oude nummer is verwerkt in een nieuw liedje ‘You have to believe’ van DJ Dave Audé. Zijn dochter zingt ook mee op de track.

Hét geheim van Hollywood: wie is de seropositieve acteur?

Een donker geheim houdt Hollywood deze dagen in zijn greep. Wie is de anonieme wereldberoemde topacteur die besmet is met HIV? Hij zou volgens RadarOnline al jaren weten dat hij seropositief is maar het zijn vele bedpartners niet vertellen.

Hij zou van middelbare leeftijd zijn en bekend staan om zijn leven vol feestjes en prostituees. Meer wordt over zijn identiteit niet vrijgegeven. Volgens vrienden van de man, die willen dat hij naar buiten komt met zijn verhaal, weigert de acteur te spreken over zijn ziekte omdat hij niet als hiv-patiënt bekeken wil worden, en dat daardoor “zijn geniale acteertalent vergeten zal worden".

Ansgt voor heel wat rechtszaken van voormalige bedpartners zullen zeker ook een belangrijke rol meespelen. Eén vrouw die zijn geheim te weten kwam, kreeg volgens Amerikaanse media zo'n 20.000 dollar per maand zwijggeld.

Volgens de verhalen hebben zes bekende dames de lakens gedeeld met de acteur. Onder hen een prijzenwinnende actrice, een filmster, een bekende mediapersoonlijkheid en een topmodel. Allemaal wereldberoemd. Net door die nieuwe onthullingen wordt nu volop gespeculeerd en daarbij gekeken naar Charlie Sheen, die helemaal in het profiel zou passen. Maar ook Sean Penn, Colin Farell en zelfs Leonardo DiCaprio passeren de revue op online fora.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.