De Tijgertempel in Thailand is een populaire toeristische trekpleister. Toeristen kunnen er bidden met de monnikken die er leven en spelen met jonge tijgers. Ook kunnen zij de dieren wassen, uitlaten, voeren en met de tijgers spelen.

De legende van deze tijgers is gestoeld op de monnikken en hun 'magische' relatie met de tijgers. De tempel is bedoeld om de bedreigde diersoort te beschermen tegen uitsterven. 

Maar er is ook sprake van een lucratieve industrie waarmee veel geld wordt verdiend. Prijs: 170 dollar per persoon voor een ochtendsessie, op drukke dagen komen honderden nieuwsgierigen langs. Er worden af en toe mensen gebeten, maar de autoriteiten grijpen vooralsnog niet in, de Thaise dierenbescherming is tevreden met de tempel. 

Volgens activisten echter worden de tijgers uitgebuit en mishandeld. De Nederlander Edwin Wiek zet zich in voor deze dieren en daar zijn de autoriteiten niet van gediend. 'Ze worden gehouden voor vermaak, het is business en het heeft niets te maken met het behoud van de soort.' De tijgertempek klaagde Wiek al eens aan. 

 

In EenVandaag het verhaal van de tijgertempel in Thailand.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.