Het is inmiddels een maand geleden dat het vliegtuig van Malaysia Airlines vlucht MH370 van de radar verdween. Afgelopen zaterdag werden er door een Chinees en een Australisch schip signalen opgevangen, die mogelijk van het vliegtuig zouden komen.

Interpol bevestigt op 11 maart dat twee Iraniërs met gestolen paspoorten aan boord van het vliegtuig zijn gegaan. Een van hen blijkt een illegale immigrant te zijn.

De politie van Maleisië start een onderzoek naar persoonlijke of psychische problemen bij passagiers en vliegtuigpersoneel, en bekijkt de mogelijkheid van een kaping, sabotage of een mechanische storing.

Daarnaast wordt crowdsourcing ingezet om het vermiste vliegtuig op te sporen. Internetgebruikers worden gevraagd om satellietbeelden van open zee te bekijken.

Op 13 maart laten vliegtuigdeskundigen weten dat het toestel mogelijk nog vier uur gevlogen heeft nadat er geen contact meer was met de luchtverkeersleiders. Deze theorie is gebaseerd op informatie die automatisch uit de straalmotoren is gedownload.

Ook een ander satellietbedrijf laat op 14 maart weten vijf uur na de vermissing nog signalen van het vliegtuig te hebben ontvangen. Daarnaast zouden satellieten nog zwakke elektronische signalen van het toestel hebben opgevangen na de vermissing.

Na deze nieuwe informatie zetten de Maleisische autoriteiten in op een nieuw scenario. In een persconferentie op 15 maart wordt gesuggereerd dat het vliegtuig opzettelijk van koers gewijzigd is en dat de communicatie apparatuur bewust uitgeschakeld is. De politie doorzoekt de woningen van de piloot en copiloot.

In de woning van de piloot werd een vluchtsimulator aangetroffen, die verder onderzocht zal worden. Daarnaast doet er en foto van hem de ronde waarop hij een shirt draagt met de slogan ‘Democracy is Dead.’ Dit wekt de angst dat het vliegtuig gekaapt is als anti-regeringsprotest. 

Een aantal familieleden van de Chinese passagiers van vlucht MH370 dreigt op 18 maart in hongerstaking te gaan, omdat er te weinig informatie bevestigd wordt.

Ook wordt bekend dat er bestanden van de vluchtsimulator zijn gewist die in de woning van de piloot zijn gevonden.

In een persconferentie op maandag 24 maart bevestigt de premier van Maleisië dat het vliegtuig in de Indische Oceaan is beland. Deze conclusie is gebaseerd op satellietgegevens van het Britst Inmarsat. Het vliegtuig zou voor het laatst gezien zijn ten westen van het Australische Perth.

Vanaf 25 maart wordt de zoektocht dus vooral gericht op het vinden van de twee zwarte dozen, die duidelijkheid kunnen geven over wat er met het vliegtuig gebeurd is. De dozen zenden maar ongeveer dertig dagen een signaal uit. Ook laten nabestaanden zich opnieuw kritisch uit over Malaysia Airlines, die gelogen zou hebben over de gebeurtenissen rond het vliegtuig.

Meerdere malen worden er op satellieten mogelijke brokstukken gezien, maar deze worden nooit gevonden. De eerst volgende mogelijke doorbraak komt op zaterdag 5 april. Een Chinees schip, dat meedoet aan de zoektocht naar het toestel, zou een signaal opgevangen hebben dat van de zwarte dozen zou kunnen zijn.

Ook het Australische marineschip Ocean Shield vangt op 6 april een signaal op.

Er wordt onder water gezocht naar sporen van het Malaysia Airlines toestel met een Towed Pinger Locator. Een apparaat van de Amerikaanse marine dat bestaat uit een kabel met een microfoon eraan om signalen op te vangen.

Vandaag zijn er geen nieuwe signalen meer opgepikt tijdens de zoektocht naar vlucht MH370. Het zou kunnen betekenen dat de batterijen van de zwarte dozen leeg zijn, maar de zoekactie wordt toch nog enkele dagen voortgezet.