Dossier EenVandaag heeft haar eerste jaar achter de rug. Het onderzoeksprogramma van EenVandaag dook in meerdere zaken en deed veel onthullingen. Vanavond in EenVandaag blikken we terug en kijken vooruit op Dossier EenVandaag.

Het was het jaar waarin het ministerie van Defensie meer dan ooit onder vuur lag. Giftige verf, kankerverwekkende wapenolie en dossiers die verborgen bleven. Dossier EenVandaag lichtte twee Defensie-dossiers uit, dat van de giftige wapenolie PX-10 en dat van de twintigjarige sergeant Boy van Geffen, die in 2011 door klappen tijdens de opleiding voor de Luchtmobiele Brigade om het leven kwam. We blikken terug en kijken vooruit op deze dossiers met Anne-Marie Snels, voorzitter van de militaire vakbond AFMP.

Een andere aflevering van Dossier EenVandaag die veel losmaakte was de uitzending over de invloed van de Turkse gemeenschap op de PvdA. In dat dossier gebeurde ongelooflijk veel in 2014. We gaan met maatschappijhistoricus Zihni Özdil terug naar Rotterdam, waar de Turkse invloed vergaande gevolgen had.

Meer informatie op dossiereenvandaag.eenvandaag.nl

Mohammed Bouyeri handelde niet alleen

Dossier EenVandaag: Tientallen fouten Defensie bij dood Boy van Geffen

‘De Turkse Connectie'

Geen titel

Ziek van Defensie

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.