Een reportage van de BBC laat verschrikkelijke beelden zien van de gevolgen van een vermeende napalmaanval in Syrië. Meer dan tien kinderen vonden de dood bij de aanval zelf, maar de beelden laten ook zwaargewonden zien.

De aanval op de school was afgelopen maandag in de buurt van Aleppo, een stad het noorden van het land. Net als met de inzet van chemische wapens is ook nu niet met zekerheid vast te stellen wie de aanval heeft uitgevoerd. Ooggetuigen zeggen een aantal keren een straaljager te hebben zien overvliegen alvorens er werd gebombardeerd.

Anders dan met chemische wapens valt napalm onder de noemer 'conventionele' wapens. Het gebruik ervan valt dus niet onder wat Obama 'het overschrijden van de rode lijn' noemt.

In EenVandaag wapenexpert Jan Medema en arabist Jan Jaap de Ruiter over de aanval.

Het Britse parlement stemde intussen tegen een militaire actie in Syrië. Premier Cameron verloor een stemming in het Lagerhuis. De premier belooft naar de volksvertegenwoordiging te luisteren. Daarmee raken de Verenigde Staten militair een belangrijke bondgenoot kwijt voor eventueel ingrijpen in Syrië. Frankrijk blijft vooralsnog overtuigd van de misdaden van Assad en is wel bereid mee te doen.

Kijk hier naar de BBC-reportage. Waarschuwing: de beelden zijn schokkend.

Foto: screenshot BBC

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.