Het ging er heftig aan toe in het stadion Parkstad Limburg. Boze supporters van Roda JC zetten de beoogde nieuwe eigenaar en investeerder Mauricio Garcia de la Vega het stadion uit. De la Vega heeft aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling.

Volgens de supporters brengt de nieuwe Mexicaanse investeerder niets dan ellende. "Hij zou miljoenen in Roda JC investeren, maar tot nu toe heeft hij nog geen cent in de club gestoken. Hij heeft alleen zichzelf verrijkt", zegt Ingo Bulles van de supportersvereniging van Roda JC.

Hij zou miljoenen in Roda JC investeren, maar tot nu toe heeft hij nog geen cent in de club gestoken

Roda JC

De supporters lieten tijdens de wedstrijd hun ongenoegen over de handel en wandel van De la Vega blijken. Zo bleef de eerste helft een deel van de tribune leeg, werd er gezwaaid met witte zakdoekjes en waren er spandoeken te zien met de tekst 'hijo de puta' (hoerenzoon). De KNVB heeft aangegeven het gedrag van de supporters onder de loep te nemen.

Het supportersprotest moet een soort déjà-vu gevoel bij De la Vega hebben opgeroepen: bij zijn vorige club Real Murcia in Spanje wekte hij ook al de woede van supporters door de beloofde investeringen niet te leveren. Supporters ontzegden De la Vega toen de toegang tot het stadion.

Supporters van Real Murcia weigeren De La Vega de toegang tot het stadion

Financiële problemen

Voetbalclub Roda JC kampt al jaren met financiële problemen. Met de komst van De la Vega leek een faillissement afgewend. Hoe de toekomst van de voetbalclub uit Kerkrade eruit gaat zien is ongewis. Volgens Bulles zijn er wel geïnteresseerde investeerders, maar die willen eerst dat De la Vega vertrekt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.